Петър Хубчев бе железен като защитник на терена, а след това изгради име и като треньор. Сега славният футболист се бори със заболяване, за което така и не бе говорил до момента пред медиите.

Хубси, както стана известен по време на престоя си в Германия, приема всичко мъжки - така, както го правеше на терена, когато спираше противниковите нападатели.

"Да. Истината е, че страдам от много коварна болест. Приел съм съдбата си и знам какво водя. Водя дълга и упорита борба. Не се заблуждавам, но не се и предавам. За съжаление човечеството не е измислило как да бъде излекуван ракът на 100 процента. Ясно ми е, че всичко може да се случи. Лекуват ме във Франкфурт - града, в който живея със семейството си. Или по-точно в Униклиник. Университетската клиника във Франкфурт е най-добрата в лечението на заболяването, което имам. Знаете ли кой, като изключим прекрасното ми семейство и роднините, е най-близко до мен от самото начало - Стилиян Петров. Прекрасен човек. Неговите съвети са ми най-полезни. Той отдавна ме караше да обявя за болестта. Каза ми: "Направи го и ще ти олекне", заяви бившият национален селекционер и треньор на "Левски" в интервю за БЛИЦ.

След това допълни, че не става дума за левкемия, а за туморно образувание на главата, което е злокачествено, а местонахождението не позволява хирургическа интервенция. Лекува се медикаментозно, а хубавата новина е, че туморът напоследък намалява.

Но не бърза да се радва, защото сам признава, че във всеки един момент всичко може да се обърне в съвсем различна посока.

"Важното е човек да вярва, да има сили и да не се предава. И да се радва на позитивна енергия. А аз я получавам. Получавам я от толкова много хора. Искам да благодаря на всички", добавя той.

"Важното е човек да вярва, да има сили и да не се предава. И да се радва на позитивна енергия. А аз я получавам. Получавам я от толкова много хора. Искам да благодаря на всички", отговори Хубчев на въпрос, който го върна към славната българска победа на "Парк де Пренс" преди вече повече от 30 години.

Футболна България му стиска палци - отново да излезе победител така, както го е правил много пъти на терена.