И новият треньор Красимир Балъков не спаси Септември от седма поредна загуба в Първа лига.

Столичният тим претърпя поражение с 0:1 от Пирин в директния сблъсък между два от въвлечените в битката за спасение отбори.

Сблъсък, след който двата тима размениха позициите си в последния кръг от редовната фаза на шампионата и Пирин вече е на 13-а позиция с 24 точки, докато Септември е 14-и с две по-малко.

Освен, че Септември ще влезе в плейофите от опасната 14-а позиция, която праща заелият я тим на бараж за оставане в елита срещу третия от Втора лига, то тази размяна на позиции означава, че във въпросните плейофите Пирин ще изигра три мача у дома, докато столичния Септември ще домакинства само два пъти.

Голямо влияние на мача днес оказа директният червени картон, когато централният бранител на домакините - Иван Арсов, получи в 29-ата минута.

Бранителят опасно уцели крака на свой опонент, а след преглеждане на ситуацията с ВАР, реферът Георги Кабаков показа червен картон.

Дори и преди гола Пирин бе далеч по-активният тим и създаваше по-вече шансове, а това продължи да е така и с численото превъзходство, с изключение на една ситуация, в който Септември вкара гол, отменен впоследствие заради засада.

И както изглеждаше, че първата част ще завърши без попадение, в седмата минута на добавеното време Мартин Стоянов извърши нарушение в наказателното поле и това означаваше дузпа.

Наказателният удар изпълни украинецът Даниил Кондраков, който изведе Пирин напред в резултата.

През втората част Пирин хвърли доста усилия в предни позиции и имаше достатъчно шансове да стигне до изравняване, но младият столичен тим трябваше да преглътне своята седма поредна загуба, която вече го оставя в опасната зона на Първа лига.