Сагата около президента на Испанската футболна федерация Луис Рубиалес продължава да е тема номер 1 в страната. А позиция по скандала с целувката изразиха и от мъжкия национален отбор.

На среща с медиите се появиха четиримата капитани на Ла Фурия Роха - Алваро Мората, Родриго, Сесар Аспиликуета и Марко Асенсио, които прочетоха изявление от името на всички в държавния тим.

Футболистите са категорични, че осъждат поведението на Рубиалес, който целуна Джени Ермосо след спечелването на световната титла от женския национален отбор на Испания.

"Искаме да отхвърлим това, което считаме за неприемливо поведение от страна на Рубиалес. Това не отговаряше на нивото на институцията, която представлява. Заставаме твърдо и ясно на страната на ценностите, които представлява спортът. Испанският футбол трябва да бъде символ на уважение, вдъхновение, единност и разнообразие, като трябва да бъде за пример с поведението си както на терена, така и извън него", се казва в изявлението от името на всички национали.

Припомняме, че ФИФА вече отстрани Луис Рубиалес от всички футболни дейности по време на разследването на поведението му за първоначален срок от 90 месеца, а местната прокуратура също стартира разследване.

Всички испански националки от дамския тим пък обявиха, че ще бойкотират отбора, докато Рубиалес е на поста.