Българският футболен съюз отложи следващия мач на ЦСКА от Първа лига по искане на "червените", съобщиха от центрлата ни.

Срещата е гостуване на Ботев (Пловдив), която по програма трябваше да се играе тази неделя.

Причината за искането на ЦСКА са европейските мачове на тима. В четвъртък "червените" посрещат ирландския Сейнт Патрикс, а седмица по-късно имат реванш в Дъблин.

Според новите наредби на футболния ни съюз, вече срещи от елита ще могат да се отлагат по решение на Спортната комисия и телевизията, която държи правата за излъчване на шампионата ни, без да се иска съгласието на втория отбор.

По подобен сценарий Левски отмени мачовете си срещу Славия и Черно море, като "сините" са играли само два от четирите си мача от началото на сезона.

Ако родните тимове продължат участието си в Европа, няма да е изненада, ако това не са последните мачове, които БФС ще отложи по тяхно желание.

Подобна практика имаше и преди година, когато и четирите ни евроучастника отлагаха свои мачове, а дори се стигна до вариант, че Лудогорец и ЦСКА изиграха мачове от началните кръгове едва след зимната пауза през февруари.

Ето какво съобщиха от БФС:

"По искане на ПФК "ЦСКА" Сф на основание чл. 44, ал.1, буква а/, предложение трето от Наредбата за първенствата и турнирите в системата на БФС сезон 2022/2023 и със съгласието на Нова Броудкастинг груп и БПФЛ, срещата от V - ти кръг на Първа професионална футболна лига между отборите на ПФК "Ботев " Пд - ПФК "ЦСКА" Сф, насрочена за 07.08/неделя/22 г от 21.00 часа се отлага.

На основание чл. 44, ал.1, буква а/, предложение трето от Наредбата за първенствата и турнирите в системата на БФС сезон 2022/2023 предложение трето от Наредбата за първенствата и турнирите в системата на БФС сезон 2022/2023 и със съгласието на Нова Броудкастинг груп и БПФЛ, срещата от V - ти кръг на Първа професионална футболна лига между отборите на ПФК "Левски" Сф - ПФК "Пирин" Бл, ще се играе на, на 07.08/неделя/22 г от 20.00 вместо от 18.45 часа".