Али Сесай, защитник от Сиера Леоне, който играе в българския отбор Арда, даде интервю пред английския телевизионен канал "Скай спортс" по темата със скандалите от понеделник вечер.

Бранителят е на 25 години, играл е в Лестър, Барнет и други отбори на Острова, преди да стигне и до нашето първенство. Тук е от няколко месеца и не скри, че е изненадан от случилото се в мача България - Англия (0:6).

"Откакто съм тук, не съм имал случай да бъда обиждан расистки - каза Сесай. - Това си беше шок за мен. Не чух нищо преди мача, да се говори за такива неща тук или някой да го е очаквал. Странно е, малко, защото от друга страна всички видяхме и чухме какво стана и е трудно да бъде отречено.

В българското първенство има много играчи от други страни. Говоря си с мои съотборници и те са разочаровани, защото сега България ще има "име", което ще залепне, цялата страна ще бъде осъждана за действия на няколко човека.

Всичко това те кара да се замислиш... Ако изпиташ нещо такова на стадиона...Аз не съм имал такъв случай и продължавам да играя, надявам се и за в бъдеще да не се случва.

Който и да е фен, който направи такова нещо и бъде уличен, трябва да понесе голяма санкция. Може би - доживот да не ходи на стадиона. Колкото до наказанието за България, би следвало да играят един мач пред празни трибуни. Достатъчно силна санкция е.".