Капитанът на България Ивелин Попов обясни пред английските медии защо е говорил с публиката на полувремето да се спрат расистките прояви на мача с "Трите лъва" (0:6).

Ивелин, заяви че случилото се е много лоша новина за българския футбол и че такива прояви в мачовете на нашата страна по принцип няма.

"Важно бе да говоря с тях на полувремето, защото това е голям проблем за всички - за федерацията ни и за Англия, и ако феновете казваха повече лоши думи, мачът може би щеше да бъде прекратен.

Ще ни накажат сурово и това не е добре за българския футбол, защото ако някой играч иска да подпише договор тук, ще разбере какво е станало. Това не е добре за всички.

Дали английските играчи ме помолиха да го направя? Не. Ние сме 11 срещу 11, цветът на кожата няма значение и всички сме еднакви. Във футбола сме едно голямо семейство. Заедно сме и можем да спрем тези лоши неща.

Нормално бе феновете да са ми ядосани. Губехме с 0:4 на полувремето. Бяха много ядосани и ми казваха да не им говоря. Но след като започнеш да комуникираш, те разбират. Мисля, че през второто полувреме атмосферата бе по-добра.

Не искам мачовете тук да са по този начин. Не е добре за нашата федерация и за страната ни. Не се чувствам добре, защото загубихме с 0:6 и расизмът, който се получи, беше ужасен.

Това трябва да спре. В страната ни има отбор като Лудогорец, който има играчи от целия свят. Никога не съм чул за подобни прояви в първенството. Не знам защо го направиха сега, тъй като много от феновете подкрепят английския футбол."

https://sja.sportradar.com/w/DirBG/29308-67295-2326/0331/bg