Националният вратар Димитър Евтимов предизвика вълна от позитивни коментари в социалните мрежи с реакцията си след скандалите от понеделник вечер, около мача България - Англия (0:6).

Стражът, който не бе повикан за тези два двубоя на отбора ни срещу Черна гора и британците, от над 8 години живее на Острова, пазеше на Нотингам Форест, Бъртън, а сега - на Акрингтън.

"Абсолютно срамно е това да се случва в 2019-а година - написа в Туитър Евтимов. - Аз съм горд българин и уверявам всички, че тези няколко идиоти опитват да засрамят страната ни. Те трябва да бъдат изправени пред правосъдието!".

Фенове на куп английски отбори - от Нотингам, през Стоук, настоящия клуб на вратаря, та дори и Манчестър Юнайтед, коментират публикацията. Всички поздравяват Евтимов, който има изключително позитивен имидж и е обичан във всички отбори, за които игра в Англия.

В един от коментарите дори е прикачена снимка на българина, който бута количка с дете - инвалид, преди мач на Акрингтън.

Публикацията на Евтимов е харесана и от доста наши сънародници, които живеят в Англия. Очевидно за тях моментът е особено труден - заради група от няколко човека, репутацията и имиджа на всеки българин у нас и зад граница също страда.

В общество на лесно "лепене на етикети" и изграждане на стереотипи, този изглежда бе здраво лепнат върху българите, и то за дълго време.

И публикации като тази на Евтимов - уважаван в страната, в която живее и работи, са само в потизивна посока по този въпрос.