Tреньорът на Черно море Илиан Илиев беше крайно ядосан от развоя на срещата в Разград днес. Варненци водеха с 2:1 до 71-ата минута, но тогава Васил Панайотов от техния отбор беше отстранен с втори жълт картон, а нарушението комбинирано с дузпа.

В края на срещата Кирил Десподов оформи хеттрика си с гол от фаул.

Илиев сподели, че след такъв мач не може да се говори за футбол и че той и играчите му са очаквали съдийска подкрепа за Лудогорец заради голямата разлика с ЦСКА в класирането.

"Съжаляваме много за това, че не взехме точка или три, тъй като от една страна футболистите дадоха максимума. А и пропуснахме много. И си тръгваме с контузии, както Иван Дюлгеров, така и други момчета".

"Вложихме се максимално, но това днешното второ полувреме е олицетворение на българския футбол в последните години - пълна излагация от съдията. През второто полувреме нямаше фаулове за нас, и дузпи, и всичко, и червени картони - втория жълт картон за това нарушение. Това ако е нарушение, защото няма как противниковият играч да тръгне към вратата. В смисъл - целият български футбол в едно полувреме", започна Илиан Илиев.

"Само през втората част съдията отсъди три фаула в атака, наши. И оттам вече Лудогорец не са случаен отбор, имат добри футболисти. И когато им предоставиш топката, става трудно. Естествено, в някои ситуации имахме и късмета. Но казах - за футбол няма да коментирам въобще. Повече с такива момчета като като този главния съдия, където са... Те са сложени само да слугуват. Футболните достойнства бяха през първото полувреме. Тогава се игра с равностойно съдийство. Второто полувреме вече всичко отиде. И ние знаехме, че ще е така, тъй като Лудогорец не вземат този мач и при евентуален успех на ЦСКА, отиват на голяма разлика. Нищо ново за нашата действителност в последните години. Свикнали сме. Двама, трима, пет удобни журналисти ще замълчат, а ако е обратното - няма. За футбол няма какво да говорим", коментира още наставникът на моряците.