Европейското първенство влиза в решаващата фаза на четвъртфиналите, а паралелно с това в петък зад Океана стартира двубоите на последните осем оцелели тима в Копа Америка.

Или, както каза преди доста години великият Димитър Пенев - "европейското на Южна Америка".

В епизода на "SportCast" ще чуете разговор, в който Деян Веселинов и Динко Гоцев обхождат решетката на турнира на нашия континент, а и на онзи, в който емоцията и романтиката май още са живи във футбола.

Темите са много, а по тях, убедени сме, ще чуете интересни неща.

- Къде се разминаха прогнозите с реалностите на Евро 2024?

- Защо отпадна шампионът?

- Колко безлична е наистина Англия и колко голяма отговорност за това трябва да поеме Саутгейт?

- Защо на Джуд Белингам е отредено да е суперзвезда от 16-годишен и пътят му е трасиран от правилното разположение на точните хора около него? Малко повече за новата суперзвезда на футбола.

- Кога ще влезе в ролята си на герой Мбапе? Неговите мачове идват...

Разговорът минава и през супермача Австрия - Турция (1:2), който върна вярата, че можем да гледаме и вдъхновен, емоционален и атакуващ футбол, а не само сметки и стратегии. Доказа ли случилото се в Лайпциг тезата, че за романтиката все пак остава някакво място в прагматичния свят на модерния футбол?

- Какво става на Копа Америка? Как ще е кара Бразилия срещу лудия Уругвай на Лудия Биелса? При това - без наказания си ас Винисиус?

- Изненадите Венецуела и Канада - един ще е на полуфинал. Непобедимите колумбийци и уверените световни шампиони, които вървят към защита на титлата и на континента.

Всички тези теми, а и още - вижте във видеото с поредния епизод на "SportCast", в който се говори без клишета и заучени фрази.

И - за добро или лошо, без сценарий.