Макар да остана в сянката на зрелището между Реал и Манчестър Сити, сблъсъкът от четвъртфиналите на Шампионска лига между Арсенал и Байерн също предложи доста емоции.

Четири гола за ремито 2:2, изцяло отворен реванш, но и доста спорове около две изключително спорни ситуации.

И двата тима имат своите изключително сериозни основания, а повечето анализатори се обединиха около идеята, че при наличието на ВАР е доста странно, защо и двете ситуации са подминати.

По-очевидната и дискутирана ситуация, която "взриви" социалните мрежи бе свързана с Букайо Сака, който в самия край на мача падна в наказателното поле.

Още в реално време се видя, че десният крак на английския национал се препъва от този на вратаря Мануел Нойер, като ситуацията изглеждаше като чиста дузпа. Реферът обаче отказа да посочи бялата точка, а мотивът му бе, че Нойер застава неподвижно, докато Сака умишлено тъси неговия крак и препъването.

Със сигурност дискусионна ситуация, защото непрестанно виждаме да се отсъждат дузпи за далеч по-леки неща, включително и при наличието на ВАР.

Играчите на Арсенал открито се оплакаха от съдийството и заявиха, че реферът се е уплашил да свири дузпа в самия край, защото това най-вероятно щеше да участва сигурна победа за "артилеристите".

Снимка: Getty images

Доста по-скандална и нелепа бе ситуацията, в която Байерн поиска дузпа.

Това се случи в 67-ата минута при резултат 2:1 в полза на баварците. Арсенал трябваше да изпълни наглед напълно рутинен аут, а в обичайния за тима стил, в двата края на малкото наказателно поле имаше по един бранител, който да помогне на вратаря Рая с изнасянето на топката.

След като последва ясен и отчетлив сигнал от съдията, Рая подаде наляво към Габриел Магаляеш, който обаче не бе разбрал, че топката е в игра и я хвана в наказателното си поле, след което я заложи, за да изпълни сам аута.

Абсурдна ситуация, но играчите на Байерн бързо се усетиха и поискаха дузпа, която обаче реферът така и не отсъди.

"Съдията направи огромна грешка. Топката беше на тревата, последва съдийски сигнал и защитникът взе топката в ръце. Това, което най-много ни ядоса, беше обяснението на рефера. Той каза на нашите играчи, че това е детинска грешка и няма да даде дузпа в четвъртфинал от Шампионската лига за нещо подобно. Ужасно обяснение. Няма значение дали грешката е детинска или не. Бесни сме, защото бяхме ощетени", заяви бесният Томас Тухел след мача.