Турският треньор Фатих Терим, легендарно име в играта не само в родината му, каза своята тежка дума за видяното по терените на Катар в последния месец по време на Мондиала.

Императора, както е наричан осемкратният шампион с Галатасарай и носител на Купата на УЕФА, бе призован да нареди своята тройка на най-добрите играчи и най-добрите отбори, които е видял на световното.

"За футболист на турнира нещата са ясни.

Тройката ми е Меси на първо място, Меси на второ и Меси на трето - каза Терим. - Мисля, че няма нужда от каквито и да е аргументи.

Най-добрият футболист в света за последните поне 50 години беше най-добър и в Катар. И то - с много пред останалите.

Видях за първи път този играч преди 17 години, той беше дете. И още тогава беше ясно, че такова чудо се ражда веднъж на 2-3 поколения."

Някогашният треньор на Милан съжали, че Турция и Италия - двете страни, чиито национални отбори подкрепя, не бяха на Мондиала.

"Вече е трудно да се класираш дори, какво остава да се представиш добре на самия турнир - казва Фатих Терим. - Но аз бях на шампионата в Катар и съм впечатлен - не толкова от качеството на играта, колкото от организацията.

А за самото представяне на отборите - харесаха ми хърватите, харесаха ми англичаните, както и шампионите от Аржентина, разбира се.

Страхотно работлив отбор, изграден върху халфова линия с много качество, но и с Меси, който свърза всички точки в пъзела. Без него Аржентина не можеше да стане шампион."