Спортната преса в Испания, а и страната като цяло, изпадна в екстаз след класирането на "Ла Роха" за пети европейски финал. Футболните национали на страната ще се опитат да станат първата нация, спечелила континенталния шампионат четири пъти, след като към момента дели върха с Германия.

Изцяло в духа на случилото се снощи в Мюнхен, повечето заглавия са посветени на Ламин Ямал. Тийнейджърът от Барселона, който в деня преди големия финал ще навърши 17 години, запали искрата на обрата за "фуриите" с гол, който преспокойно може да бъде определен като магически.

"Ламин Финал!", заиграва се с името на изгряващата звезда на каталунците местното издание Mundo Deportivo с челото си на първа страница днес и добавя, че "Ла Роха" е на финала в Берлин след фантастично изпълнение на Ямал и подобно красиво такова на Дани Олмо. Петте минути, в които паднаха двата гола пък са описани като "вълшебни".

"Той е феномен", лаконично добавя друго местно издание - L'Esportiu, докато вестник SPORT определя случилото се като "историческо".

"Фантастични, щастливи, финалисти!", гласи първата страница на мадридския AS, използвайки това, че и трите думички започват с една и съща буква на испански (б.р. - Fantasticos, felices, finalistas).

"Супер Испания е на финал!", пък пише другото столично издание MARCA.

В Италия също не пропуснаха случилото се, като La Gazzetta delo Sport определи Ямал като "Златното момче", Corriere dello Sport отчита, че подобрява рекорда на Пеле за най-млад голмайстор на голямо първенство, а Tuttosport описва тандемът Ямал-Олмо като "испанските феномени".