Испанските медии изобщо не са доволни от играта на отбора, независимо от класирането на осминафинал и първото място в група В на Мондиала.

Равенството 2:2 срещу Мароко, дошло с голям късмет и гол в добавеното време на Яго Аспас, предизвика вълна от критики.

"Така няма да стане", каза селекционерът Фернандо Йеро. Треньорът изглеждаше умислен в минутите след края, а и неговата работа не е никак лека - той пое отбора 24 часа преди първия мач след уволнението на Хулен Лопетеги.

"Не играем добре, така няма да спечелим купата - предупреди в. "Марка". - Като погледнем състава, виждаме играчи в страхотна форма, с необходимия опит и качества за шампиони.

Но нищо не се получава. Защитата е като разделена, а атаката не работи".

Снимка: Getty Images

Най-много са критиките към двойката централни бранители Жерар Пике и Серхио Рамос, считани на теория за най-силното звено на този отбор от години.

Защитникът на "Барселона" Пике изглежда вял и незаинтересован, а в мача с Мароко имаше голям късмет да не бъде изгонен за безумно влизане с два крака в съперник още в първите минути. Рамос персонално бе виновен и за двата гола на мароканците.

"Йеро има пред себе си сериозни задачи - анализира и в. "Ас". - На първо място трябва да се преразгледа мотивацията на някои от основните фигури.".

Испания отива в Москва и трябва да срещне домакина Русия на "Лужники" пред 70 000 руснаци. С тази игра изобщо няма да е лесно, въпреки че наглед това бе съперникът, който Ла Роха би избрал пред уругвайците - другият тим, излязъл от група А.