Една от най-горещите теми в последните дни в Испания е случаят с целувката на президента на федерацията Луис Рубиалес и футболистката Джени Хермосо.

И точно, когато куп организации, медии, анализатори и дори политици критикуват случилото се като сексуално посегателство, Хетафе реши да привлече в състава си под наем Мейсън Гринууд от Манчестър Юнайтед.

Решението предизвика лавина от критики за отбора от мадридското предградие.

Защото англичанинът е "дамгосан" като насилник на жени, след като бе арестуван и изкара над година и половина в затвор в Манчестър, обвинен в побой от приятелката му.

През февруари тази година всички обвинения бяха оттеглени, а същата тази негова приятелка сега чака първото им дете, като двамата отново живеят заедно.

Въпреки това Юнайтед отказа да го върне в състава под натиск именно на организации за права на жените, дамските си фенклубове и легенди на клуба.

А да го вземе испански отбор именно сега, направо се оказва непремерен ход.

Поне такива са първите коментира в страната.

Само на 21 години, нападателят е на кръстопът в кариерата си, като не е ясно дали изобщо има бъдеще в родния му клуб.

"Червените дяволи" обаче отказаха да го продадат на турския Галатасарай и на Хетафе, като се съгласиха само на наем.

А тази стратегия би следвало да показва, че в Манчестър не са отписали съвсем варианта Гринууд в някакъв момент да бъде върнат в състава.

Това обаче едва ли ще се случи скоро и към момента се очаква един от големите таланти на английския футбол да опита да рестартира кариерата си зад граница.