Стиуацията с нападателя на Манчестър Юнайтед Мейсън Гринууд става все по-сложна, а реакциите около него заплашват да сложат сериозна спирачка в една кариера, която обещава страшно много.

20-годишният юноша на "червените дяволи" отново е арестуван, след като започват още две разследвания срещу него - за изнасилване и отправяне на заплаха за убийство към бившата му приятелка Хариет Робсън.

Скандалът избухна в неделната сутрин, когато моделът публикува втрещяващи свои снимки, окървавена и насинена по ръце, крака и тялото, както и аудио запис на свой разговор с футболиста. В него той я принуждава да правят секс, въпреки че тя няколко пъти му казва, че не желае.

Според Робсън, това не е бил изолиран случай в техните взаимоотношения.

Впоследствие публикацията в социалните мрежи бе изтрита. Но копие от снимките и аудиото вече циркулираха из медиите, а полицията директно задържа Гринууд.

До днес се смяташе, че той ще отговаря само на въпроси по разследване за домашно насилие и нанасяне на леки телесни повреди. Оказва се, че има още днешният му повторен арест е заради възбудено разследване на изнасилване и смъртна заплаха.

Манчестър Юнайтед отказа да осигури юридически екип, който да защитава играча. Клубът остана безмълвен на апела на семейството на нападателя да го стори, а това е обичайна практика.

Юнайтед извади от състава Гринууд за неопределено време, той няма право дори да тренира със съотборниците му на базата на тима. От фенмагазините и онлайн изчезнаха всички фланелки и артикули с името или номера на Мейсън.

В същото време спонсорът Nike прекрати взаимоотношенията си с играча, считан за една от бъдещите големи звезди на английския футбол.