Испанският национал Нико Уилямс бе принуден да деактивира профилите си в социалните мрежи след отпадането на Атлетик (Билбао) от турнира за Купата на краля. Баските "лъвове" шокиращо бяха изхвърлени от турнира от Осасуна, а така или иначе крайно темпераментните фенове на клуба съзряха в лицето на Ууилямс идеален основен виновник за това.

По-малкият брат на Иняки Уилямс пропусна две чисти положения, които със сигурност можеха да пратят развоя на срещата в друга посока. След края на мача запалянковците масово се нахвърлиха върху Нико с редица грозни съобщения в интернет, като според популярното издание El Chiringuito това се е превърнало в причина той да деактивира профилите си в социалните мрежи.

Стигна се и до по-крайни твърдения, като част от феновете съзряха умисъл в действията на 20-годишното крило поради това, че той има един сезон в юношите на Осасуна, когато е бил едва на 10 години.

Всъщност Нико е роден точно в Памплона, откъдето е Осасуна, но на 11-годишна възраст преминава в школата на Атлетик (Билбао), където играе и днес, след като преди две години дебютира за първия тим, повтаряйки стъпките на по-големия си брат Иняки.

По-малкият Уилямс обаче продължава да играе за Испания, докато Иняки се отказа от тази възможност и избра да защитава честта на Гана на международно ниво.

Снощи Билбао завърши 1:1 у дома с Осасуна във втори полуфинал от турнира за Кралската купа, а след победа в Навара с 1:0 в първия мач, гостите продължиха напред към финала, където чакат Барселона или Реал (Мадрид).