Докато в родния футбол два пълни стадиона в рамките на два дни предизвикаха продължително спиране на мачовете заради димки, факли и хвърчащи по терена предмети, то в Африка пренесоха нещата на съвсем друго ниво.

Истински хаос настъпи в Тунис, където местният гранд Есперанс посрещна Кабиле от съседен Алжир в мач от четвъртфиналите на африканската Шампионска лига.

На полувремето на мача феновете на домакините влязоха в сблъсък с органите на реда, като след това започнаха да чупят всичко пред очите си, както и да хвърлят всякакви предмети по пистата.

На няколко места по стадиона избухнаха пламъци, а по пистата се виждаха много камъни, повечето от коиот доста сериозни като размери.

Още по странното е, че по пистата имаше хвърчащи лопати, чукове и други инструменти, за които никога не бихме очаквали да са във футболен фен по време на мача.

Най-шокиращото от целия хаос безспорно бяха появилите се кадри на фен с моторна резачка, който обикаля из трибуните като във филма на ужасите и опитва да среще нещо от земята.

И докато фенът с резачката върши своята работа, други около него продължават да чупят и да не му обръщат внимание, сякаш гледката е напълно нормална.

След 40-минутен хаос и истински погром на стадиона, мачът продължи, а след 1:1 и общ резултат 2:1 от двата мача, домакините от Есперанс продължиха напред.