Мартин Камбуров записа със златни букви името си в историята на българския футбол като изравни рекордното постижение по шампионатни голове на великия Петър Жеков.

40-годишният нападател заби победното попадение за Берое срещу Ботев (Враца) от дузпа в 48-ата минута на мача - 1:0. След удара от бялата точка Камбуров вече има 253 гола в първенството на страната, колкото има и легендарния Жеков.

Мартин показа именно числото 253 на ръкава на фланелката, очевидно предварително подготвено и поставено там. Целуна го, после целуна и терена на стадион "Берое", където достигна рекорда.

След седмица неговият тим гостува на Левски - отборът, страдал най-много през годините от головия усет на деветката. И може точно на "Герена" да се стигне до подобряването на рекорда и Камбуров да влезе в историята като №1 по попадения у нас.

Имаше възможности да се случи още тази вечер, но вратарят на врачани Красимир Костов на два пъти спря нападателя при чисти ситуации за втори гол.

Бомбардирът, който ще навърши 41 години през октомври, изигра своя мач №445 в елита ни и гони още един рекорд. Само 17 го делят от Георги Илиев на върха и в тази класация.

Берое заслужи успеха с повече създадени положения, а и игра в последните 14 минути с човек повече след доста спорен червен картон на Бауренски от гостите.

Той бе даден след намеса на системата ВАР, въпреки че реферът Никола Попов сам не бе сигурен в отсъждането. Не се видя и нещо особено нередно в действията на футболиста на Ботев.

Но това бе вечер, изцяло принадлежаща на Камбуров и историята на българския футбол.

Само за статистиката, Берое е пети с 9 точки, а Ботев (Враца) остава шести с 8.