Италианският опашкар Салернитана се прочу с уволнението на един и същи треньор на два пъти в рамките на месец.

Става въпрос за Давиде Никола, който бе уволнен часове след срамното поражение с 2:8 от Аталанта на 15 януари. Ден по-късно обаче президентът на южняците размисли и след телефонен разговор реши даде нов шанс на Никола, но това не продължи дълго.

За този месец Салернитана спечели един мач и загуби други три, което доведе до повторното му уволнение на 15 февруари вечерта, точно месец след предишното му освобождаване от поста.

По ирония на съдбата, уволнението му идва точно на годишнината от заемането на поста. Давиде Никола пристигна в Салернитана на 15 февруари 2022-а, когато отборът бе на дъното на Серия "А" и бе смятан за сигурен изпадащ.

Под ръководството на Никола обаче клубът направи едно от най-великите спасявания в историята на италианския футбол, а това спечели на треньора нов договор, който обаче вчера бе прекратен.

Към момента Салернитана е на 16-о място, на четири точки над опасната зона, а този път едва ли ще се стигне до повторното преназначаване на Давиде Никола.

Причината е, че клубът си има нов треньор, а това е добре познатият португалски футболист от близкото минало - Пауло Соуса, който за последно бе треньор на бразилския Фламенго.