Датският национал Кристиан Ериксен окончателно получи забрана да играе футбол в Италия, където към момента има договор с шампиона Интер.

Ериксен получи сърдечен арест на 12 юни по време на мача от Евро 2020 между Дания и Финландия, като бързата реакция на лекарите на стадион "Паркен" в Копенхаген спасиха живота му.

На 29 годишният играч му бе имплантиран пейсмейкър, като лекарите заявиха, че той може да продължи да играе професионален футбол.

Това обаче нямаше как да се случи в Италия, защото местното законодателство не позволява на спортисти с пейсмейкър да преминават успешно медицинските прегледи.

Интер помоли властите да преразгледат решението, но окончателното становище бе, че Кристиан Ериксен няма бъдеще на професионален футболист в Италия.

От шампионa Интер обявиха, че решението е разочароващо за тях, но те по никакъв начин няма да правят спънки на Ериксен и са склонни да го пуснат във всеки един отбор без трансферна сума.

В Европа има доста първенства, които нямат ограничение за хора в неговото положение. Една от тези страни е Нидерландия, където Ериксен изгради своето име с екипа на гранда Аякс.

Все още обаче не е ясно до колко Ериксен е готов да се завърне на терена, макар самият той да зaяви, че няма намерение да се отказва от футбола.