Доскорошният капитан на родния национален тим по футбол - Ивелин Попов, потвърди пред "NOVA", че е дал положителна проба за коронавирус.

По-рано днес неговият ФК Ростов обяви, че шестима играчи на тима са дали положителни тестове, като това наложи поставянето под карантина на всички служители и футболисти.  Местните медии пък съобщиха имената на върпосните шестима играчи, като едно от тях бе именно на Попов.

Халфът, който има 90 мача с екипа на националния тим разкри, че не е имал никакви симптоми, а четири дни след положителния си тест, е дал отрицателен такъв. Цялото му семейство също е било тествано, като пробите им са отрицателни.

"В Събота ми беше направен PCR тест. Както знаете, проби се взимат от носа и устата, като едната беше положителна, другата отрицателна.

Този ден се изолирах, а в понеделник отново ми направиха тест, както на цялото ми семейство. Моята проба беше положителна, техните отрицателни.

Третият ми тест във вторник вече беше отрицателен. Нито съм имал температура, нито други симптоми. Изследвах си и белите дробове, за щастие всичко е наред.

Чакам следващите инструкции на клуба и докторите".