Роналдо написа емоционално писмо до футболните фенове в разгара на пандемията от COVID-19. В момента Феномена е собственик на елитния испански Валядолид и вдъхна кураж на любителите на играта в тези тежки времена, като даде пример от собствената си кариера.

Бразилецът сравни случващото се с коронавируса с контузиите, които белязаха звездния му футболен път на терена.

43-годишният голмайстор използва клубния сайт на Валядолид като трибуна за обръщението си.

"Разделени сме от физическа дистанция, но никога не сме били по-близки. Емпатията ни обединява. Както и общата отговорност и човечността. Стоим вкъщи както заради нас самите, така и заради тези, които обичаме, за всички, които дори не познаваме и заради тези, които не могат да бъдат с нас. Помагаме си чрез солидарността", пише Роналдо и благодари на феновете за спокойствието, вниманието и оптимизма.

 "Футболът ме е научил на много неща. Но най-важното от тях бе как да превъзмогвам и преминавам препятствията", добавя той.

"Когато претърпях първата си и най-сериозна контузия на коляното, някои хора казваха, че никога няма да ходя отново. Това беше изпитание за моите граници и се борих, за да променя мненията и да покажа на всички, че мога да правя това, което най-много искам", продължава легендарната деветка.

Роналдо отчита, че е преминал през три наистина трудни години на възстановяване, а в това време е бил мотивиран от желанието отново да получи усещането, което изпитва на терена.

"Вярвам, че когато и вие поглеждате назад, ще си спомните колко пъти сте се изправили, както и всички битки, които сте спечелили. И колко пъти в живота си сте направили невъзможното възможно, за да станете това, което сте сега", не спира той.

"Бъдете силни. Заедно ще излезем от тази ситуация още по-силни", завършва емоционално написаните редове Роналдо.