Без съмнение една от най-чаканите кино продукции у нас е премиерата на филма "Гунди - легенда за любовта". Екипът на corner.bg открехва завесите на историческия първи пълнометражен игрален филм, посветен на спортна фигура от българската история.

Историите зад кадър идват от извора. Актьорът Павел Иванов, който играе ролята на Георги Аспарухов в продукцията, е специален гост в новия епизод на SportCast с Деян и Иван. За пресечните точки между спортиста и артиста му помага и футболистът Станислав Ангелов-Пелето. Ангелов е консултант по футболните сцени по време на снимките, които продължиха повече от 2 месеца тази година.    

"12-13 години от един човешки живот са компресирани в един пълнометражен филм. От всяка една от сцените може да се извади извод за човека Георги Аспарухов по различни параграфи." споделя Павел Иванов и продължава с възхищение към личността на Аспарухов. "Когато го натискат и потискат и не му позволяват да съществува, той трае. Когато на терена го ритнат и контузят - той трае. Не излиза с реакция. Такава може да има в съблекалнята. Или вкъщи. Той не реагира пред света. После с действия не наказва, а отговаря."

За достоверността на футболните сцени продуцентите Иван Христов и Андрей Арнаудов от "Междинна станция" разчитат на бившия национал Станислав Ангелов. Той работи с целия актьорски състав, но основният му фокус са индивидуалните тренировки с Павел.

"Брутален професионалист! Ако имахме такива отговорни и професионални футболисти като Павел, сега на националния отбор нямаше да ни се подиграва целият свят. Случвало се е с часове да тренира и отиграва някои движения. Впечатлен съм от неговата сериозност и отдаденост. Още при първия ни разговор го попитах дали има сцени, за които иска да вземем футболен дубльор. Той ми каза, че иска да си изиграе всичко сам. Отказваше дубльори. А когато започнаха да му се случват нещата, той просто се кефеше жестоко."

Филмът "Гунди - легенда за любовта" ще проследи живота на големия спортист - от срещата му с Величка Маркова-Лита, до трагичния 30 юни 1971 година, когато Гунди загива в автомобилна катастрофа. Сценарист на филма е Емил Бонев, режисьор Димитър Димитров, оператор Борис Славков. Романтичната драма, която ни пренася в 60-те и 70-те години, е подготвена и осъществена от екип от над 100 души. 

снимки: Иво Тицин

снимки: Иво Тицин

Специални ефекти (CGI), каскади, кадри на пълни стадиони от птичи поглед, както и сцени от документалния материал, който екипът е събрал за живота на Георги Аспарухов, вече бяха показани в първия трейлър на филма, който предизвика огромен интерес в онлайн пространството. 

снимка: dir.bg

Във филма участват още Параскева Джукелова, Александра Костова, Емил Марков, Биляна Петринска, Стоян Радев, като предстоят да бъдат обявени още популярни имена към актьорския състав.

Повече за любопитните случки зад кадър и процеса по заснемането му - не пропускайте във видео епизода. 

снимка: dir.bg