Защитникът на Лутън Таун Том Локиър проговори за първи път след сърдечния арест, който преживя по време на мача на своя тим срещу Борнемут през декември миналата година. Капитанът на "шапкарите" не е играл оттогава и не е сигурен дали въобще някога ще може да се върне на терена.

Това бе втори случай в рамките на миналата година, в който Локиър губи съзнание на терена.

След инцидента в мача с Борнемут той прекара пет дни в болница и му бе имплантиран дефибрилатор, чиято цел е да възстанови сърдечната дейност, ако отново му се случи нещо подобно.

"На практика бях мъртъв. Беше наглед нормален ден и именно това бе най-притеснителното, защото се чувствах отлично. Тичах към центъра на терена, когато се случи. Всичко стана само за секунда", разказа той в интервю за Sky Sports.

Сърцето на Локиър е било спряло за близо три минути, но медиците успяват да го върнат към живота.

"Когато се събудих, първо си помислих, че може да умра тук. Когато се почувствах по-одобре, просто усетих облекчение, че съм жив. Най-тежкото беше, че семейството ми видя това. Баща ми бе на трибуните, а приятелката ми бе бременна в седмия месец", добавя още футболистът.

"Не знам дали ще се върна на терена. Последните месеци бяха трудни, няма да лъжа", споделя Локиър, но все пак изрази надежда, че ще играе футбол отново.