Английските национали бяха доста активни в социалните мрежи след мача в София, който спечели с разгромното 6:0.

Някои от тях побързаха да публикуват в Туитър, като постовете им естествено бяха свързани с расисткия скандал около мача.

Двубоят на два пъти бе прекъсван, след като английските играчи се оплакаха от расистки подвиквания. Селекционерът им призна, че дори е имало колебание дали двбуоят да продължи, но все пак са решили, да победят расизма на терена.

Рахим Стърлинг, който е лицето на английския футбол в борбата с расизма написа:

"Съжалявам България, че бе представена от такива идиоти. Все пак 6:0 ... свършихме работата си и се прибираме".

Стърлинг също така сподели изказване на Балъков, че Англия има по-сериозни проблеми с разсизма от България, като иронично добави: "Не съм сигурен, шефе".

Авторът на първия гол в мача - Маркъс Рашфорд, пък се възхити на родния капитан Ивелин Попов, който не се прибра на почивката, за да може да говори с част от феновете и да ги убеди да спрат с глупостите.

"Казаха ми какво е направил българският капитан на полувремето. Да останеш сам и да вършиш правилното нещо - изисква се кураж. Действията му не трябва да бъдат незабелязани, поздравления".

Легендата на английския футбол Гари Линекер също похвали Попов:

"Браво на него. Това трябваше да дойде от домакинските играчи, браво. Как може да мислиш, че си повече от някого само заради цвета на кожата..."

Разочарованието си от случилото се на трибуните изразиха още Хари Кейн, Хари Магуайър, както и Джеси Лингард, който не бе с отбора, но побърза да го похвали за поведението му.

Много бивши английски национали като Рио Фърдинанд, Иън Райт и Ашли Коул, призоваха УЕФА са серозни санкции към България, каквито несъмнено ще има. Някои от предложенията са дори за изхвърляне на страната ни от международния футбол.