Завърналият се в ЦСКА Фернандо Каранга даде първото си обширно интервю - пред клубната телевизия на "армейците".

В него играчът потвърди информациите, че сам е потърсил "червените", защото е пожелал да се завърне в България.

Каранга бе категоричен, че няма да лежи на стари лаври, а ще се опита да създаде нови велики моменти за феновете на ЦСКА.

Ето всичко по-интересно от думите на бразилския нападател, чийто тим през уикенда има тежко гостуване във Варна на "Черно море".

"Помня юни 2018 г., последния ден, в който си тръгнах от ЦСКА. Тогава обещах на Дани Ганчев, че ще се върна и сега съм много щастлив, че играя у дома, това е втората ми родина. Няколко години прекарах тук, ЦСКА се превърна във второто ми семейство. Сега се връщам с много повече опит и искам да помагам на ЦСКА с всичко възможно - дори и на по-младите играчи в отбора - искам да предам опита си.

Аз потърсих ЦСКА за преговори. Обадих се на Дани Ганчев. Той ми е близък, а Гриша Ганчев е за мен като баща. Аз ги потърсих и им казах, че имам желание да се върна в ЦСКА. Както им обещах, тук съм не просто да премина, но да оставя следа. Върнах се да станем шампиони. Колкото и голове да съм вкарал преди, имам недовършена работа. Това е да заключа със златен ключ моята кариера. Идвам да се раздам на 100%, няма да се чувствам удобно с това, което съм направил за ЦСКА преди, за тази радост, която съм дарил. Не трябва да лежа на стари лаври, трябва да направя нещо повече за ЦСКА".