Мач като по холивудски сценарий с българско участие в Турция.

Отборът на бившия наставник на "Левски" Станимир Стоилов - Гьозтепе, загуби по абсурден начин шампионатния си двубой от 28 кръг на местното второ ниво.

Тимът на Мъри имаше комфортна преднина от 2:0 чак до 83 минута и просто доиграваше мача. След това обаче в главно действащо лице се превърна съдията, който отсъди 3 дузпи за Коджаелиспор.

Точен и при трите изпълнения беше Даниел Кандеяш, а головете паднаха в 83-ата, 90-ата и 98-ата минути. Като в крайна сметка донесоха първа загуба за тима на Мъри Стоилов в последните 8 мача.

След поражението всички очакваха българският спец да е бесен за изпуснататата по нелеп начин победа, но той изненада с коментара си.

"Мисля, че беше добър мач. Особено играта на нашия отбор. Правехме на терена това, което трябваше. В края на мача играчите започнаха да играят с емоция, а не с мисъл, и това се отрази веднага. Случват се и такива неща във футбола, няма да се правят трагедии", сподели Стоилов.

Гьозтепе остава с 56 точки на второто място и изостава на 7 от лидера Еюпспор. Двата тима имат и директен сблъсък по програма до края.

Директна промоция в елитното ниво на турския футбол печелят първите два тима в класирането, така че засега Стоилов може да е спокоен, тъй като третият Чорум изостава на 8 точки 6 кръга преди края.