Кирил Десподов ще изведе с капитанската лента подмладения състав на България, в първите мачове на новия наставник Младен Кръстаич.

Футболист №1 на България за 2018-а и 2021-а ще сложи лентата за предстоящите мачове с Гибралтар утре и за гостуването на Северна Македония в понеделник.

Изборът изглежда логичен на фона на повиканите играчи, сред които Десподов е най-опитният с националната фланелка.

Двубоите му за България са 31, а в настоящия неопитен състав това го прави №1 по мачове. След него е съотборникът му от Лудогорец - Антон Недялков с 24, а трети е Петко Христов с едва 14 двубоя.

При предишния селекционер Ясен Петров първи капитан на България бе Георги Костадинов, който макар и да прави силни мачове с кипърския АПОЕЛ, не бе повикан от Младен Кръстаич.

Макар и на 25 години, Кирил Десподов е и сред най-опитните в отбора ни що се отнася и до възраст, като само четирима други играчи са по-стари от него.

Това са роденият няколко месеца преди него Янис Карабельов, с една година по-големият Пламен Гълъбов, 29-годишният Антон Недялков и 30-годишният Радослав Кирилов.

Десподов направи своя дебют с националанта фланелка в неофициална контрола срещу Румъния през 2015-а, когато обаче се появи от пейката секунди преди края и не успя да прекара дори минута на терена.

Истинският му дебют бе три кодини по-късно, когато в Разград отборът ни загуби с 0:1 контрола срещу Босна.