Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп подсказа, че едва ли би оставен начело, ако Ливърпул има толкова слаб сезон като настоящият.

Германецът говори след нулевото равенство срещу Челси в междинния кръг на Висшата лига, като то бе предшествано от тежка загуба с 1:4 от Манчестър Сити.

Шестте промени, които Клоп направи в титулярния състав, не донесоха голове срещу "сините" от Лондон, но все пак бе постигната чиста мрежа след два отменени гола на домакините от "Стамфорд Бридж".

Попитан дали някога е имал толкова слаб сезон като мениджър, Клоп отговори: "Не, благодаря на Господ. Нямаше да съм мениджър на Ливърпул, ако съм начело в два такива сезона".

Той уточни какво трябва да се направи, за да се завърне Ливърпул към добрите игри.

"Трябва да преминем през това. Такъв е животът и трябва да променим съдбата си. Двата отбора днес играха по два финала през миналата година, като и двата бяха най-зрелищните нулеви равенства, които съм виждал. Днес гледахме два тима без увереност, но с опит да се борят. Радваме се на точката, защото показахме битка. Трябва да продължим по този начин.

Днес и те имаха шансове, и ние имахме. В идеалния свят можехме да използваме един от тях и мачът да се промени, но все пак двата тима се бориха докрай", заяви германецът.