Юрген Клоп открито говори за сигурния му наследник като мениджър на Ливърпул - Арне Слот, на днешната си пресконференция преди мача срещу Уест Хем в събота.

Германецът не отказа да коментира темата, около която вече почти няма неизвестни - а именно, че треньорът на Фейенорд ще поеме поста от лятото, когато Клоп напуска Ливърпул.

В петък вечер новините от Нидерландия бяха, че двата клуба са се разбрали за преминаването на наставника в Англия. 45-годишният нидерландец ще подпише договор за 3 години и ще наследи Клоп след 8 сезона на "Анфийлд".

"Да, чета и чух за това, което е казал Арне - отвърна на въпрос по темата мениджърът на "червените". Вчера Слот също открито обяви, че наистина разговори има между двата клуба и той иска да отиде на "Анфийлд". - От това, което знам за него като човек - готин, позитивен. Отборът му играе футбол, който харесвам.

Така че, бих казал, доста добър избор, ако наистина е той.

Аз не се меся в процеса, не съм давал мнение по темата. Питате ме и казвам - знам за него от други хора, не го познавам лично, но смятам, че е позитивен избор.

А това, което ще завари тук, е отличен отбор и клуб, който е в прекрасно състояние. И освен това, Ливърпул е най-добрият клуб в света.

Едва ли би могъл някой да си пожелае да работи на по-добро място."