Кметът на Перник Станислав Владимиров бе бесен от случилото се на "Стадиона на мира" по-рано днес. По време на срещата между Миньор и Берое за Купата на България, феновете на домакините нахлуха в сектора за гости в средата на второто полувреме, като двете агитки се сбиха. В крайна сметка двама от привържениците на старозагорци пострадаха.

В болницата в миньорския град са били приети двама души, а всички коли със старозагорска регистрация около стадиона са били изпочупени.

Грозните сцени доведоха и до доста крайно изказване от страна на местния градоначалник. Владимиров е категоричен, че общинското финансиране на "чуковете" ще бъде спряно през следващата година.

"Догодина НЯМА ДА ПРЕВЕДА нито един лев на хулиганското формирование , прикриващо се като футболен клуб Миньор (с агитка).

Хората не плащат данъци , за да издържат простотията, агресията и комплексите ви!

Със спестените пари за изпотрошеното от Вас , ще създам и оборудвам доброволно звено в услуга на перничани , което да е в полза на хората, в случаи като този със Сашко.

От едната страна имаме ГЕРОИ, като безстрашните ДОБРОВОЛЦИ на Перник , с които се гордеем....от другата страна имаме ДЕГРАДИРАЛИ ХУЛИГАНИ от които ни е срам. Контрастът е огромен. Първите са бъдещето. Вторите остават в миналото.

Това е не само административен избор. А цивилизационен. Точка.", написа той в социалната мрежа "Фейсбук".

Втородивизионният пернишки тим приключи участието си във втората по сила надпревара в родния футбол след поражение с 0:2 от съперника си, който е част от родния футболен елит.

В следващия кръг заралии ще се изправят срещу ЦСКА 1948.