Как ставаш фен на Нюкасъл Юнайтед през 90-те години?

И как пламва страстта към английския футбол, която после се превръща в професията на живота ти?

Разговорът в SportCast на Деян Веселинов с едно от лицата и глас на Диема и английската Висша лига у нас - Виктор Врачев, няма как да не ви е интересен.

Той ще ви върне към времената, в които търсехме начини да гледаме някой мач от английските терени, тъй като не се излъчваха... всички 380 за сезона, както е в наши дни.

Една видеоигра е подтикнала Виктор към черното и бялото на "свраките", а постепенно това се е превърнало в нещо много повече от увлечение. Следват и първите стъпки в професията, за да се стигне до ситуацията днес. А тя е, че Врачев има "работата-мечта".

"Нямам представа дали дори мога да правя нещо друго като професия. И да, това е ограничаващо донякъде, но пък те кара да искаш да си максимално добър в това, което правиш. Няма по-хубаво нещо в живота от това да работиш това, което ти доставя удоволствие", говори по темата коментаторът и водещ на студията в медията, която предава за България английските двубои.

Ще чуете и за разликите в това да отразяваш родните мачове и тези от Острова - с позитиви и негативи.

Вероятно не знаете колко позитивна личност и ярка индивидуалност като присъствие и характер бе покойният треньор Никола Спасов, а разговорът на Деян и Виктор ще ви даде нов поглед към тази тема.

Снимка: Личен архив

А какъв най-неприятен гаф може да съсипе дебюта ти като водещ на студио? Едва ли може да е по-зле от това да кажеш в ефир, че ти гостува не Боби, а Бойко Борисов...

А за десерт - история с любимеца Алън Шиърър.

Тоест, наколко истории, които се вплитат в една.

Тръгват от една снимка през 1999-а, през интервю, а се намесва и друга култова фигура в историята на Нюкасъл, който неотдавна гостува в България по покана на нашия фенклуб на този тим.

Изобщо - разговор, който си струва да изгледате в поредния епизод на SportCast, защото в него се говори за страст към играта, а и към професията.

Вижте го изцяло във видеото.