Ръководството на Левски е постигнало договорка с българска финансова компания, която ще поеме дълга на "сините" към НАП, твърди Gong.bg.

Дружеството, което се занимава с отпускане на заеми и бързи кредити, ще покрие накуп главницата на задълженията на гранда от София към държавата, която възлиза на около 6 милиона лева.

Освен това фирмата ще обслужи и лихвите, които се дължат от "Герена", като те ще бъдат платени в следващите няколко години - по един милион на всеки 12 месеца.

Очаква се за около 6 години и този борч да бъде заличен.

Преговори вървяха от месеци, като изглежда те са завършили с успех. Вероятно срещу съвсем немалката инвестирана сума, фирмата ще получи договор за спонсорство, както и място за лого на екипите на "сините".

Компанията от близо година е и основна движеща сила на финансирането в Локомотив (Пловдив), като не е тайна, че покри задълженията към играчи, които с месеци се бяха натрупали от ръководството.

В същото време това дружество е и в близки отношения с БФС, като логото му е на екипите на реферите, които свирят мачовете в българското първенство.