Антонио Конте коментира по интересен начин изненадващата загуба на неговия Тотнтъм от словенския Мура с 1:2 в Лигата на конференциите.

Новият наставник на "шпорите" е начело само от три седмици, но вече се сблъсква със сериозните проблеми в клуба, които доведоха и до уволнението на предшественика му Нуно Еспирито Санто.

Конте бе назначен с идеята да върне Тотнъм в челните позиции на класирането, като към момента тимът е на седмо място. Що се отнася до Лигата на конференциите, англичаните ще трябва да победят френския Рен, ако не искат да бъдат изпреварени от Витес за второто място.

"Трябва да съм честен с вас и да ви кажа, че след три седмици и половина, започвам да разбирам ситуацията, а тя не е проста. Нивото на Тотнъм в момента не е високо.

Има голяма разлика между топ тимовете в Англия. Това не трябва да ни плаши. Дошъл съм, за да работим и да подобрим ситуацията. В момента трябва да имаме търпение, време и знам кои са проблемите за решаване.

Щастлив съм да съм тук, но трябва да работим, за да подобрим качеството на този състав. Ако някой си мисли, че когато нов треньор дойде тук, или Конте с неговите успехи, трябва да знае, че не съм магьосник. Единствената ми магия е здравата работа. Трябва да се разбере, че за това е нужно време", заяви италианецът в пресконференцията след мача с Мура.