Бум от положителни тестове на COVID-19 беляза началото на подготовката на клубовете от Висшата лига. Част от отборите от английския елит започнаха тренировки миналия уикенд, а по информация на The Telegraph, към момента има 14 души, които са заразени с коронавирус.

Те са разпръснати из общо 12 различни отбора, като към момента не всички тимове са стартирали занимания.

Клубовете се страхуват, че случаите могат да продължат да нарастват, след като футболните звезди масово използваха кратката си почивка между сезоните, за да пътуват заедно до екзотични дестинации. Проблемът бе, че не спазваха абсолютно никаква социална дистанция. 

Деле Али от Тотнъм и Джеймс Мадисън от Лестър се похвалиха със снимки от Ибиса, докато Джак Грийлиш (Астън Вила), Деклан Райс (Уест Хем) и Мейсън Маунт (Челси) са само част от множеството играчи, предпочели да почиват на гръцкия остров Миконос. 

Броят на положителни тестове е непропорционално висок на фона на предходните проби - при рестарта на сезона имаше едва 30 случая при направени 35 000 теста. Информацията на изданието гласи, че сред дузината заразени има играчи, но те не са показали никакви симптоми на заболяването. 

На всички, които са дали положителни тестове, предстои поне седемдневен период на изолация. След началото на сезона играчите ще бъдат тествани по веднъж седмично, а не по два пъти както бе при проект "Рестарт".