Селекционерът на българския национален отбор по волейбол Младен Кръстаич призова критиките да са към него при лоши резултати, а не към играчите.

Сърбинът говори преди гостуването на нашите на Литва в третия кръг от груповата фаза на европейските квалификации.

България е последна в класирането с нула тчки, колкото има и литовския отбор, но само след един мач.

"Важен мач, нуждаем се от три точки. Очаквам тежък мач, Литва има млад и перспективен отбор. Надявам се играчите ми да имат повече енергия, отколкото в предишните мачове. Срещу Черна гора мисля, че играхме добре, заслужавахме равенство, но загубихме. Имаме млад отбор с добро качество и амбиция, тези играчи ще играят заедно в следващите десет години.

Сигурен съм, че момчетата ще дадат 120% утре. Доволен съм, че ще играем на нов стадион, но още не съм го видял. Нормално е да имам поставена цел да печеля точки. Когато се правят промени, е нужно време те да се случат. Направихме подменяне на отбора, което никой не очакваше. Не знам дали сте гледали статистиката колко от футболистите имат опит. Опитни са Десподов, Делев и Чочев. Всички селекционери трябва да се съобразяваме с факта, че не можем да работим с футболистите постоянно. Може да си отговорите на въпроса защо някои не играят в клубовете.

В ситуацията, в която се намираме, имаме качество, но нямаме опит. Трябва да се изгражда тим за бъдещето. Мен може да притискате, а не играчите, аз трябва да съм под напрежение. Става дума за млади играчи без опит, с изключение на тези, които изброих. Не бих говорил само за предишните два мача, а за шестте, откакто съм начело. Нормално е да има върхове и спадове, когато се изгражда нов отбор. Срещу Черна гора не ни достигна енергия, това повлия на следващия двубой. Състава ли? Вие говорихте с футболистите в самолета, знаете вече състава", каза Младен Кръстаич.