Селекционерът на българския национален отбор по футбол Младен Кръстаич беше разочарован от крайния резултат при гостуването на Литва (1:1), но остана доволен от цялостното представяне.

Той обаче отчете, че е можело да сме по-агресивни в атака и е трябвало да стигнем до победен гол предвид численото предимство на терена.

"Първите 15 минути бяха малко конфузни за нас. Отправихме 24 удара към тяхната врата, имахме над 20 корнера. Трябваше да изиграем някои ситуации по-добре. Можехме да стигнем до втори гол.

Можеше да бъдем по-агресивни. Трябваше да пресираме повече в първите минути. Не очаквахме такъв допуснат гол след корнер. След това заиграхме по-добре, но футболът е игра на голове.

Нормално е да има несигурност в играчите ни. Това са млади момчета. Нормално е да не отиграват някои ситуации по най-добрия начин. Илия Груев се справи добре в защитата. Играхме офанзивно и бяхме фаворити Дойдохме да вземем трите точки, но завършихме наравно", каза Кръстаич.

Левият ни уингбек Марин Петков добави:

"Футболът е игра на голове. Не е важно колко ще създадеш, а колко ще реализиразаш. Мачът със Сърбия е след три дни. Не е приятно, че сме взели само една точка, но след три дни ще се опитаме да се поправим".

Валентин Антов:

"Не успяхме да отбележим гол. Не започнахме убедително - отбелязаха ни гол от статично положение. Съвзехме се бързо и успяхме да отговорим. Трябваше да продължим да натискаме и да покажем повече спокойствие и креативност, а не само да центрираме, когато нямаме достатъчно хора в наказателното поле. Трябваше да се покаже повече спокойствие. Да задържаме топката и да изчакаме за по-добри положения. Имахме и някои ситуации, които можеха да влязат. Трябваше да покажем повече, за да заслужим победата. Сърбия е много силен отбор. Ние трябва да сме професионалисти и да дадем всичко от себе си. Независимо от качеството на двата отбора, ние сме длъжни да покажем 100% от нашите възможности. Трябва да се борим с повече желание срещу Сърбия"

Илия Груев:

"Много жалко, че взехме само една точка. Нямам проблем, че играх в центъра на защитата. Мисля, че се справих добре. Имахме 20 корнера и 24 удара. Топката не искаше да влезе. Опитахме се, но нямахме късмет. Проблемът е, че не побеждаваме. Резултатът е най-важен, а сега го нямаме. Няма какво да губим в мача със Сърбия".

ИЗБРАНО
ИЗБРАНО