Сагата с голмайстора на ЦСКА - Жорди Кайседо, официално приключи. Еквадорецът бе представен като нов футболист на мексиканския Тигрес, каквото бе и неговото желание.

Вчера от ЦСКА съобщиха пред своите фенове, че футболистът е поискал трансфер и категорично е заявил, че няма желание да продължи кариерата си на "Българска армия".

Ден по-късно, Кайседо официално бе представен със специално видео в профилите в социалните мрежи на Тигрес.

Във видеото са подбрани някои от ключовите му попадения с екипа на ЦСКА, както и моменти от изявите му с екипа на еквадорския национален тим.

Според информацията, която неговият агент разкри преди седмици, Жорди Кайседо е имал откупна клауза в договора на стойност 2,5 милиона евро. На този етап детайли за цената няма нито от Тигрес, нито от ЦСКА.

За сезон и половина в България, Жори Кайседо изигра 65 мача и вкара 32 гола за ЦСКА, като името му непрестанно се свързваше с най-различни трансфери в Европа и Южна Америка.

В крайна сметка той ще продължи кариерата си в един от най-успешните мексикански тимове за последното десетилетие, а притеснителното за ЦСКА е, че дни преди началото на шампионата, "червените" нямат заместник на еквадореца.

В състава е националът ни Калоян Кръстев, който обаче с изявите си през миналия сезон не показа, че е готов да замени голаджията Кайседо.

Със сигурност привличането на нападател ще се превърне в приоритет №1 за ЦСКА в следващите дни.