Единственият жокер в ръкава на някогашната бразилска звезда Робиньо изчезна. Бившият футболист има 9-годишна присъда за участие в групово изнасилване в Италия, но откакто тя бе произнесена той се подвизава в родината си, защото страната му не екстрадира свои граждани.

Днес обаче съдебната сага най-сетне приключи и то не в негова полза, след като местен съд се произнесе ясно. Бившият футболист ще трябва да излежи ефективно присъдата, като просто ще го стори в бразилски затвор.

40-годишният бивш играч на Реал (Мадрид), Манчестър Сити и и Милан все пак може да обжалва във Върховния съд в родината си. Адвокатът му намекна, че ще се случи точно това.

Съдия Франсиско Фалкао, който водеше делото в Бразилия бе категоричен, че Робиньо трябва да излежи присъдата си в родината.

Той добави, че няма как някогашната звезда да се размине без наказание, защото ако ситуацията остане така, това със сигурност ще доведе до дипломатическо напрежение между Бразилия и Италия и може би дори замразяване на отношенията.

Робсон де Соуза, както е рожденото му име, бе осъден заедно с петима други мъже за груповото изнасилване на 23-годишна албанска жена в нощен клуб в Милано. Случката се разиграва през януари 2013 година, когато той е футболист на "росонерите".