Сагата около бъдещето на Стойчо Младенов начело на ЦСКА приключи преди минути.

Треньорът хвърли оставка във вторник вечерта след победата с 2:0 над Славия от полуфиналите за Купата на България, а причината е конфликт с ръководството относно селекцията. Преди това спецът публично призна, че не си говори със собственика Гриша Ганчев от декември миналата година.

През целия вчерашен ден обаче шефовете отказваха да го пуснат, защото до вечното дерби с Левски има само 3 дни, а ръководството няма готов вариант за нов наставник.

Беше организирана и среща между двете враждуващи страни, но на сбирката напрежението е ескалирало още повече.

Така тази сутрин в ЦСКА все пак приеха оставката на Младенов, като двете страни се разделят веднага и по взаимно съгласие.

Това бе потвърдено пред "Нова телевизия" и от собственика Гриша Ганчев.

"Аз решението съм си го взел още вчера. Неприятен момент, насила не можем да го държим Стойчо. Излъга, от март месец не си говорим", заяви мажоритарният собственик на ЦСКА.

Спецът мина през стадион "Българска армия", за да разпише документите си.

Екзекуторът на "Ливърпул" се отказа от всякакви финансови претенции към ЦСКА.

С това на практика завърши петият период на Младенов като треньор на "червените". Най-големите успехи в него са класирането в групите на Лигата на конференциите и почти сигурното стигане до финала за Купата на България.

Младенов оставя ЦСКА на второ място в класирането и без шансове за титлата, но с почти сигурно запазване на позицията.

Клубът още не е обявил кой ще е новият треньор, като фаворит остава сърбинът Саша Илич.

Легендата на Партизан имаше финансови разминавания при първоначалните преговори, но тъй като в ЦСКА са опрени до стената заради липса на време, шефовете са склонили да му дадат исканата сума.

Не е изключено и още днес Илич да бъде представен начело на "армейците".

Снимка: Bulphoto