Германският национал Тони Кроос се изказа много остро срещу вече бившия си съотборник Месут Йозил, който наскоро се отказа от националния отбор.

Халфът от турски произход се оплака от расизъм, заявявайки, че когато Германия печели е германец, а когато губи е турчин.

Кроос определи становището на Йозил като "глупост" и заяви, че съотборникът му е трябвало да напусне националния отбор по по-достоен начин.

Полузащитникът на "Реал" обаче сподели мнението на германците, че снимката на Йозил с Ердоган е била грешен ход на играчa на "Арсенал".

Снимка: Twitter

"Месут е достоен играч на националния отбор и заслужаваше по-достойно оттегляне. Играх с него дълги години и знам, че е приятен човек.

Оттеглянето му от националния отбор засенчи факта колко голяма глупост всъщност са обвиненията в расизъм. Такъв в националния отбор няма.

Винаги сме били отдадени на различията и интеграцията. Месут бе добър пример, както и много други играчи.

Йозил правилно бе разкритикуван за снимката. Но той пропусна шанса да обясни. Въпреки това бе подкрепен от всички в отбора.

След това бе критикуван за представянето си на Световното първенство. Такива периоди идват и трябва да минаваме през тях като футболисти", заяви Кроос.