Един от най-успешните български футболисти Димитър Бербатов сподели перфектния отбор от играчи, с които е бил съотборник.

Пред известното английско предаване Soccer AM българинът посочи пет души, които биха изградили перфектната селекция. Той заяви, че би избрал българи, но те биха били безизвестни за широката публика.

Ето кого избра Берба в отбора си от петима:

"Едвин Ван Дер Сар. Причината е, че е много добър с крака и е много спокоен. Той и аз си приличаме и за това го харесвам. Увереността му караше защитниците да са спокойни. Рядко правеше грешки.

Embed from Getty Images

Неманя Видич. Моят сръбски брат. Първата причина, поради която го избирам, е че опонентите ще се уплашат. Ще ги смачка и ще се жертва за отбора ми. Слага главата си там, където е топката, независимо дали има летящ към него крак или нещо друго. След мачове и тренировки се появява облепен и окървавен. Всичко е за отбора. Много е силен, защото е от Балканите. Там всички сме силни. Когато бях в "Тотнъм" беше кошмар да играя срещу него.

Embed from Getty Images

Пол Скоулс. В малко пространство е много добър. Винаги мисли и подава перфектно. Пасовете му са извънземни и освен това обича шпагатите. Той ще е човекът, който ще контролира играта. С Шави и Иниеста е са най-добрите халфове в Европа. Всички го казват, това не е съвпадение. Това е истината. Най-смешното е, че никога не загряваше преди тренировка. Ако аз направя това, целият ще съм в травми. Природата му е дала тази възможност.

Embed from Getty Images

Райън Гигс. Разбира се перфектно със Скоулс. Телепатията им се виждаше. Гигс е пример по време на тренировка и мачовете, дори и на 41. Когато Гигс играе, трябва да си готов в нападение. Някои играчи не те гледат, но те виждат. Знае къде си. Всеки може да си мечтае да има свежестта му след 30-годишна възраст.

Embed from Getty Images

Роби Кийн. Щях да избера себе си, но не мога. Трябва ми нападател, който не е егоист и умее да вкарва. Очевидно описвам себе си, но ще избера Кийн. Той играеше за отбора, точно като мен. Бягаше като луд за двама ни и умееше да бележи. Знаеше, че когато взема топката, първото нещо, което си мисля е - къде е той. Имахме взаимна телепатия на терена и извън него. Харесвам го и като човек. Продължаваме да поддържаме връзка. Да играеш с него е удоволствие. Тези неща не се тренират, те просто се случват. Знаеше какъв човек съм и ме уважаваше.

Embed from Getty Images

Поставям себе си като супер резерва".