Столичният кошмар за Левски продължи с пълна сила, като воденият от Станимир Стоилов тим се издъни в четвърто столично дерби.

Този път грешката дойде срещу най-неочаквания от столичните тимове - Септември, който удържа 0:0 срещу "сините" на стадион "Васил Левски".

Така от пет двубоя срещу градски съперници, Левски победи единствено ЦСКА във Вечното дерби, а в останалите си четири символични гостувания записа три поражения и едно реми.

Днес не може да се кажи, че Левски е играл слабо, но многото опити на играчите в синьо да поразят противниковата врата завършваха с неуспех.

Превъзходстовто на "сините" се изразяваше в над 70% владение на топката, 15 корнера и множество (26 на брой) удари, които обаче доведоха до три греди и няколко пропуска от добри ситуации, но не и до гол.

Със сигурност грешка, която никой в "синия" лагер не очакваше, но тя само затвърди проблемите на водения от Станимир Стоилов тим в завършващата фаза.

Първият пропуск дойде още във втората минута, когато Филип Кръстев бе близо до гол, а до края на първата част, която не бе от най-добрите за Левски, шансове имаха Илиян Стефанов и Марин Петков.

През втората част играта премина в половината на Септември почти през всичките 45 минути, но стената във "виненочервени" екипи не се пропука.

А когато това се случваше вратарят Шейтанов се намесваше, а на два пъти и вратата го спаси.

Точката изкачи Левски до четвъртото място, но със сигурност не това е позицията, на която феновете искат да виждат своя тим.

Септември пък отбеляза дебюта в мъжкия футбол на новия си треньор Светослав Петров с престижно реми, което означава актив от 10 точки на 11-ата позиция за новака.

Снимка: Bulphoto