Аржентина има своя нов шампион по футбол и това е тимът на Расинг, който тази нощ спечели своята 18-а титла на страната.

Расинг се нуждаеше от победа в предпоследния кръг, или от точка и грешна стъпка на директния конкурент Дефенса Жустисия.

Преломният момент бе в 60-ата минута на мача между Тигре и Расинг, когато куриозен гол даде преднина на гостите, а впоследствие им донесе и титлата.

Защитник на Тигре изчисти топката в крак на противник, тя доби доста странна траектория и изненада вратаря, който вместо да я остави да излезе в аут, я плясна право в краката на Аугусто Солари, а за нападателя не оставаше нищо друго освен да я прати във вратата.

В последните секунди Расинг допусна изравнителен гол, но това нямаше никакво знчение, защото по същото време Дефенса завърши наравно 1:1 с Унион Санта Фе, което отприщи страхотни празненства в южен Буенос Айрес.

Снимка: Twitter

Расинг е един от петте големи клуба на Аржентина и се радва на огромна фенска подкрепа.

Минути след последния съдийски сигнал, улиците на квартал Авеланеда се изпълниха с празнуващи фенове в небесносини екипи.

Те тръгнаха към центъра на Буенос Айрес, къде в песни и танци подобаващо титла №18 на тима, която го поставя непосредствено след Ривер Плейт и Бока Хуниорс.