Мениджърът на Челси Франк Лампард призна превъзходството на Лестър при победата на "лисиците" с 2:0 снощи. Поражението е пето за Челси в последните осем мача и напрежението върху Лампард сериозно се покачи.

Лондончани стартираха сезона с амбиции за титлата, но след 19-ия кръг са едва 8-и в таблицата на 9 точки от тима на Лестър, който оглави класирането след успеха. Изненадващо или не, след мача Лампард заяви, че отборът му не е готов да се бори за титлата.

Изказването идва след трансферен прозорец, в който Роман Абрамович изхарчи 230 милиона паунда за Кай Хаверц, Тимо Вернер, Хаким Зиех и Бен Чилуел. Думите не се понравиха на някои фенове на "сините" от Лондон, които атакуваха мениджъра в социалните мрежи.

"Лестър спечели заслужено. Бяха по-остри от нас, тичаха повече и показаха, че са във форма, докато ние показахме обратното. Не мога да контролирам бъдещето си. Не мога да мисля за това и да ме тревожи. В мача бяхме победени от по-добър отбор и някои моменти ги проспахме. Тревожи ме този спад в играта - къде бяхме в началото на сезона и къде сме сега. Пет загуби в осем мача никак не е добре. През декември бяхме втори в лигата на две точки от върха. Има един начин за излизаме от тази ситуация - много работа", коментира Лампард.

Когато играем по този начин, нормално е хората да си задават въпроси. За добро или лошо, очакванията в клуба са високи. Поех работата с ясното съзнание, че времената са трудни. Просто трябва да се борим. През декември всичко беше розово, но сега никак не е розово положението. Но аз съм свикнал да работя под напрежение.

Имахме трансферна забрана. Дойдоха млади и нови играчи. Разбирам очакванията в клуба, независимо дали мисля, че са правилни или грешни. Челси не е в същата позиция, в която печелихме титли. Постоянството ни и опитът не са същите", заяви Лампард.