Аржентинската футболна легенда Освалдо Ардилес вдигна глас срещу селекционера Хорхе Сампаоли и обяви:

"Това е най-слабият ни отбор в историята на Световните първенства!".

Ози, който стана световен шампион през 1978 г. в екипа на родината си, а после направи солидна кариера в Англия с "Тотнъм" като играч и треньор, не спести критики към куцукащия на Мондиала тим на Аржентина.

"Не съм виждал такова нещо - каза Ардилес. - Никакъв план, никаква идея. Съставът е пълен с второразредни играчи, а Сампаоли няма понятие как да го нареди и да извлече максималното от него.

Това е резултат от цялостния упадък на националния отбор в последните години и хаоса, който цари във федерацията ни. Падението е голямо, досега някак го прикривахме с гения на Меси, който се намесваше тук-там да ни спасява. Но така не може да продължава.".

Ардилес извади и солиден статистически аргумент към думите си.

Той показа пред британските медии анализите на головете на аржентинския отбор в последните 4 години и се оказва, че преди Серхио Агуеро да вкара гола срещу Исландия за 1:1 на Мондиал 2018, цели 600 дни нито едно попадение на този отбор в официален мач не е било вкарано или асистирано от Меси. Удивително, но факт (от 2:2 с Перу на 7 октомври 2016 г. - б.а.).

"Помните ли последния гол на Игуаин за отбора ни в официален мач? - запита Ардилес. - Беше преди 20 месеца... Или последния на Агуеро, който да не е в контрола? До преди Световното, бяха минали 2 години от него.

А Дибала? А, да - той никога не е вкарвал за Аржентина!

Ето това е отборът ни: План А - дайте топката на Меси, той ще се оправя. План В няма. И когато Лео не е във форма или не му върви, сме обречени.".