Сръбският лагер се тресе преди най-важния мач на отбора на Мондиал 2022 в петък срещу Швейцария. Двубоят е решаващ за класиране в елиминациите, като на сърбите трябва само победа.

Освен това е натоварен с политика, естествено, след като последната им среща преди 4 години в Русия бе обагрена със страсти и провокации заради достатъчно плътното присъствие на играчи с косовски и албански корени в тима на "кръстоносците".

Но преди голямата битка в петък, сръбски жълтички медии написаха потресаващи неща за лагера на отбора в Катар.

Звездата Душан Влахович преспал със съпругата на вратаря Ваня Милинкович-Савич (на основната снимка), е едно от тях.

Звучи направо абсурдно, те са семейни приятели и живеят съвсем близо един до друг в Торино. Стражът пази на Торо, а нападателят играе за Ювентус. Но написаното създаде смут и хаос.

"Направо не мога да повярвам, естествено, че четох - изригна на пресконференцията преди двубоя с швейцарците Влахович, сам пожелал да е един от двамата играчи пред репортерите. - Знаете, че много рядко говоря. Сега обаче съм принуден, тези хора говорят за мен, моята репутация е заложена. Това са комплексирани хора с празни биографии, но няма да им позволя да ги пълнят с моето име. Ще стигна и до съд."

Същевременно Раде Богданович, силен централен нападател от 90-те години, играл в Атлетико (Мадрид) и Вердер, разкритикува остро и безмилостно отбора.

Той е анализатор на националната телевизия RTS, като от години се харесва на публиката, защото никога не спестява смело мнението си.

Сега бе пратеник в Катар за първата седмица от турнира, но вчера от Белград отправи атаката си.

"Много неща не са наред там - каза Богданович. - Не разбирам защо се позовли на съпругите на играчите да са в техния хотел. Те са постоянно долу, при останалите, като някакъв парад на суетата е. Кич. Футболист на световно първенство има нужда от пълна концентрация върху мачовете. Това е голяма грешка.

Освен това тези момчета не са ходили в казарма, не могат да разберат какво е да си шест месеца или година без приятелката си. Не знаят думата "дисциплина", не могат без мобилния си телефон. Аз бих ги посъветвал просто да ги изключат, а жените да са в друг хотел. И да се концентрират върху двубоя с Швейцария, който ще е много труден. Съперникът е изключително силен и дисциплиниран отбор.

В последния мач срещу Камерун (3:3 - б.а.) играхме без треньор. Пикси Стойкович седеше на пейката и при 3:1 за нас, когато трябваше просто да коригира някои неща, да прибере отбора по-плътно назад и да чака на контраатаки, и при 3:3, когато ни вкараха два гола за две минути и едва не ни биха. В такива моменти личи треньрската работа. Ние бяхме без наставник в този мач."

Мачът Сърбия - Швейцария е в петък от 21 часа по БНТ 1 и БНТ 3.

Снимка: Getty images