Бившият нападател на Манчестър Юнайтед Андрю Коул разказа за битката си със заболяване на бъбреците, което е довело до тежка депресия и още здравословни проблеми в последните месеци.

Коул получи остра бъбречна недостатъчност през 2014-а, която доведе до трансплантация три месеца по-късно.

Оттогава 48-годишната легенда признава, че животът му е много тежък, като дори стигна по-далеч и заговори за неговото прекратяване.

Състоянието му го прави много рисков случай при заразяване с Covid-19 и затова той е принуден да взима допълнителни медикаменти и да не се среща с никого в периода на пандемия.

Признава, че всички тези фактори са му дошли в повече и в момента меко казано не се чувства добре.

"Има много случаи, в които искам да се откажа. Не само от живота, но и от всичко друго. Миналата сряда ми беше много зле. Случи се от нищото и трябваше да остана в леглото. Приех поражението и факта, че това просто няма да бъде моят ден. Преди това се борих. Сега обаче знам, че не мога да победя. През изминалите пет години всичко бе ужасно", споделя Коул.

Преди да се случи епидемията той работеше като треньор на нападателите в отбора на Сол Кемпбъл Саутенд Юнайтед.

В последните две години Коул живее сам и признава, че невъзможността да се вижда с приятелите си му тежи много.

"Много е трудно и с всеки ден става по-трудно. Получиш ли тази болест, искаш да излизаш, да тренираш и да си около други хора. Когато си затворен в малко пространство и не можеш да се социализираш, е много тежко. Живея сам от две години.

Беше ми приятно да се видя с някого и да си поприказваме. Това ме изкарваше от къщата. Да, можем да си говорим по телефона, но не е същото като да излезеш, да се видите, да се посмеете", завърши бившият нападател.

Коул се радваше на много добра кариера като футболист, като пикът бе требълът с Манчестър Юнайтед през 1999-а. За "червените дяволи" вкара 121 попадения.