За клуба Левски датата 4 май никога не може да е обикновена - това е годишнината от рождението на Георги Аспарухов-Гунди. И "сините" отново няма да пропуснат да почетат най-голямата си и обичана легенда.

Венци ще бъдат поднесени от 16 часа пред паметника на великия нападател на стадиона, който носи неговото име. На церемонията пред сектор "А" ще присъства представителният тим на Левски, ръководители и служители.

Ето какво написаха на сайта си "сините":

"Днес иконата за поколения левскари Георги Аспарухов можеше да празнува своя 78-ми рожден ден, ако трагедията на Витиня не го бе отнела от света и България.

За Гунди обаче не можем да говорим в минало време, защото безсмъртието на великите се кодира в паметта и любовта на поколенията.

Защото Аспарухов не е просто велик играч. Той е явление не само за спортната общественост, но и за цяла България. Защото от загубата на доблестни хора неминуемо боли.

Българското съзнание винаги е имало нужда от идоли, на които да подражава, от упование и светлина, която да следва. За радост на неговите съвременници и поколенията след тях Гунди е именно такъв. Ако днес той бе жив, всички щяхме да черпим от неподправената му доброта, но съдбата реши друго.

За кариерата му е написано и казано всичко, а победите и попаденията с Левски и националния отбор ще се помнят винаги. Той бе и остава всенароден любимец. Накара няколко поколения футболисти да изучават магията на стила му, да се възхищават на майсторството. Той роди мита за красотата на играта.

Георги Аспарухов е явление, надхвърлящо границите на играта футбол, защото в Гунди хората са виждали и виждат нещо необикновено. Една искра, хранеща духа, носеща усмивка, упование и надежда. Еманация на разбирането за човек.

78 години от рождението на Георги Аспарухов... Вечна памет и поклон!"

Същевременно изпълнителният директор Павел Колев напуска клуба окончателно, след като от месеци е в оставка.

Той продължава работата си към европейската асоциация УЕФА, твърди днес в. "Мач Телеграф". Колев дойде в Левски преди две години, привечен при влизането в клуба на компанията Нове.