Главният акционер на Левски Наско Сираков съобщи, че няма как да загърби 40-годишно приятелство с Борислав Михайлов и клубът му ще подкрепи досегашният президент на предстоящия конгрес на БФС.

Сираков говори пред НДК, като не отрече, че организацията се нуждае от рестарт, като той вярва, че Михайлов може да го достави.

"Футболът в България е в положително развитие. Аз съм малко старомоден, но не мога да зачеркна 40-годишно приятелство с лека ръка. Михайлов няма да загуби конгрес заради глас на Левски. Надявам се Боби да намери сили и енергия в себе си да работи за промяна в БФС, защото това се превърна в една архаична организация и има нужда от абсолютен рестарт. Ако Боби не може да осъществи тази сериозна промяна в БФС, ще бъде за негова сметка", заяви Сираков на влизане.

Левски до последно предпочиташе да не обсъжда битката за футболния съюз, с изключение на треньора Станимир Стоилов, който също каза, че предпочита Михайлов.

Оказва се, че съперничеството между "сини" и "червени" е и в битката за БФС. Именно ЦСКА бе сред клубовете, които издигнаха голмайстор №1 на България, заедно с Берое и Пирин (Благоевград).